Не знаєте що робити з кабачками? Приготуйте ікру зі смаком дитинства
Так, так, саме так зараз виглядають кабачки. Багато пожовкли, лежать і починають псуватися. А шкода. Нехай ці гарбузове не вимагають великих витрат праці, але добро не повинно пропадати.
Тому, друзі, пропоную приготувати страву знайоме і улюблене з дитинства. Не таке вже трудомістка, але надзвичайно корисне і смачне.
Ну а тепер, після ліричного відступу, до рецепту. Не буду оригінальною. Кабачкова ікра по ГОСТу – рецепт, перевірений часом. Без барвників та консервантів, оригінального смаку і аромату.
Інгредієнти
- 3 кг очищених від насіння і шкірки кабачків
- 1 кг моркви
- 1 кг ріпчастої цибулі
- 250 г томатної пасти
- 5 зубчиків часнику
- 1 стакан соняшникової олії без запаху
- 2 ст. ложки солі
- 4 ст. ложки цукрового піску
- 1 ст. ложка оцту
У нас кабачків виявилося дуже багато, тому всі множимо на 2.
Овочі чистимо, миємо. Кабачки і цибулю ріжемо кубиками, моркву тремо на тертці або подрібнюємо на комбайні. Всі овочі обсмажуємо окремо на рослинному маслі і складаємо в великий алюмінієвий таз.
Накриваємо кришкою, ставимо на помірний вогонь і уварюють протягом години. Тушковані овочі пробиваємо блендером до пюреподібної маси.
Додаємо часник, томатну пасту, сіль і цукор. Знову пюрируем, щоб все добре перемішалося і маса стала однорідною. Ставимо на вогонь на півгодини, нехай всі прогріється грунтовно. В кінці додаємо оцет і пробуємо на смак. Завжди доводиться коригувати сіль і цукор. За смаком повинно бути смачно!
Чим більше у складі томатної пасти, тим красивішим і багатшим колір кабачкової ікри.
Ще раз ґрунтовно прогреем апетитну помаранчеву масу і . по баночках. У нашому випадку 500 мл – літрові, промиті в посудомийній машині. В кожну, по плічка, розкладемо ікру, закриємо прокип’яченими залізними кришками і закрутимо машинкою. Для повної стерилізації баночки перевертаємо денцем вгору, кладемо на ковдру, закутуємо і залишаємо на ніч. До ранку все готово!
Ми зберігаємо соління і маринади в погребі. Термін придатності 1-2 роки.